De werking van het SCIO-EDUCTOR Quantum Biofeedback systeem

De SCIO-EDUCTOR is sinds 2014 de verbeterde opvolger van de SCIO en de INDIGO, een wereldwijd veel gebruikt, geavanceerd bioresonantie-systeem. Het SCIO-EDUCTOR Quantum Biofeedback systeem werkt met uitgebreide programmatuur vanuit de computer in combinatie met een meet- en behandelapparaat, de SCIO-box. Je bent verbonden met het systeem door een hoofdband en bandjes om de polsen en enkels.

De SCIO staat voor nieuwetijdse energetische geneeswijze.
Quantum geeft aan dat het systeem in een bio-energetisch veld werkt met een soort radiotechniek, wat bekend is in de kwantumfysica, waarmee ook op afstand kan worden gemeten en behandeld. Biofeedback wil zeggen (1) dat het systeem meet en registreert wat jouw lichaam en geest aangeven als stressniveau op de gemeten frequentiepatronen en (2) dat het systeem in de behandeling een terugkoppeling geeft aan je lichaam met corrigerende en versterkende frequentiepatronen. Dat haalt blokkades weg, vermindert stress en versterkt je natuurlijke balans.

Ieder lichaamsdeel heeft een uniek patroon van elektromagnetische frequenties. De SCIO kan in korte tijd, volautomatisch, de stressniveaus meten en analyseren van meer dan 10.000 lichaamsfuncties en stoffen. Dat omvat de stressniveaus van lichaamsfuncties en de belasting van giftige stoffen (bijvoorbeeld kwik uit amalgaam) of ziekteverwekkers. De fysieke, mentale, emotionele en spirituele stressniveaus worden aangegeven. Het is geen medische diagnose maar een indicatie van de mate van stress of onbalans. Ook geeft het systeem mogelijke oorzaken van je klachten en advies over de te volgen behandeling.

Vervolgens ontvang je de behandeling vanuit het systeem door het toedienen van corrigerende en versterkende energiefrequenties. Dat verloopt uiterst geavanceerd. Voor de behandeling kan worden gekozen uit meer dan 80 mogelijke behandelprogramma's, waarvan er vier tegelijkertijd actief kunnen zijn. De behandeling richt zich op het aanpakken van de (vaak onderbewuste) oorzaken van je klachten. Blokkades kunnen verdwijnen of verminderen, stress vermindert en je vitale energie neemt toe. Volautomatisch worden in honderdsten van seconden onder andere je acupunctuurpunten en meridianen gemeten en behandeld in hun samenhang en stopt de behandeling zelf als de blokkade weg is. Fysiek, mentaal en emotioneel kom je beter in balans. Daarmee kun je sneller genezen en je gezondheid sterk verbeteren. Het systeem geneest geen ziekte. Wel wordt het zelfherstellend vermogen van je eigen lichaam en geest versterkt.

Wereldwijd worden meer dan 200.000 SCIO systemen gebruikt door therapeuten, artsen, sportartsen, tandartsen, sporttrainers en coaches. De SCIO wordt internationaal gebruikt voor de begeleiding en verbetering van prestaties van topsporters. Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft de Olympische gouden medaile gehaald en heeft begeleiding gehad met de SCIO om superfit te worden. Het Chinese olympisch team is begeleid met de SCIO en heeft een record aantal medailles gehaald op de eigen spelen. Voetballers van kampioensploegen, zoals Fulham en AC-Milan, worden regelmatig behandeld met de SCIO. De spelers herstellen sneller na wedstrijden en na blessures en hun prestaties zijn beter.

SCIO

SCIO-EDUCTOR Quantum Biofeedback wordt niet gebruikt voor medische diagnose. Het is een systeem voor analyse en behandeling. Het wordt zelfstandig toegepast en ook in samenwerking met andere vormen van geneeskunde, coaching en therapie. Het wordt ook gebruikt in het begeleiden van mensen in de ziektewet, burnout, arbeidsongeschiktheid, bij re-integratie en voortrajecten.

Het systeem is veilig. Het is getest en geregistreerd bij de Amerikaanse gezondheidsdienst (FDA) sinds 1996.