Behandeling van Burnout

Een paard met ruiter galoppeert snel voorbij. Het lijkt alsof ze op weg zijn naar een belangrijke bestemming. Iemand langs de weg roept: "Waar ga je heen?" De ruiter antwoordt: "Dat moet je aan het paard vragen".
(Thich Nhat Hahn: Het hart van Boeddha's leer)

Burnout is een werkgerelateerde psychische en lichamelijke uitputting. Het is een verstoord evenwicht tussen de eisen die het werk stelt en je persoonlijke behoeften.

Burnout is een harde waarschuwing dat je moet veranderen en dat je nooit meer de oude zult worden, want dat oude moest je nu juist gaan veranderen.

Het belangrijkste kenmerk van burnout is het verlies van de regie over je eigen (werkende) leven. Terugkrijgen van de regie is de belangrijkste focus van de behandeling van je burnout.

Hiervoor heb ik een speciaal programma opgezet. Je doorloopt dit programma gemiddeld binnen 3 tot 6 maanden om dan op een gezonde manier weer aan het werk te kunnen. Daar zijn 7 tot 14 behandelingen voor nodig. Het programma wordt voor jou op maat samengesteld. In combinatie met depressiviteit of een andere ziekte kan een langer traject van 9 tot 18 maanden benodigd zijn.

Het kan ook korter. In het overzicht Ervaringen van cliënten staat het voorbeeld van een topatleet, die in 6 weken tijd intensief begeleid werd met 12 behandelingen en weer topprestaties leverde.

Voordat ik de omslag maakte naar therapeut heb ik tientallen jaren als consultant en coach gewerkt in het bedrijfsleven en de nodige ervaring opgebouwd om je hiermee goed te kunnen begeleiden.


Heb je klachten van burnout? Maak dan een afspraak of vraag gerust om meer uitleg.

Bel/sms naar 06 53 53 60 92 of Email naar info@alvital.nl.
Alvital - praktijk van Ruud Beckrop